Pages

::-Klik Gambar Untuk Magnify-::

Monday, August 29, 2011

Stereographic Vs Planet Raja Kai

Teingat bila kecik-kecik dulu tiap-tiap hari sabtu dengan ahad, pukul 9.30, da siap tercongok depan tibi ( TV).

Buat ape?

Nanti dulu aku tak abis cerita lagi, jangan menyampuk orang tua nak cakap boleh tak?

Memang kalau tak duduk depan tibi hari sabtu dengan ahad dari pukul 9.30 sampai pukul 10 rase tak lengkap la dunia ni. Sebab hari isnin nak kene  buat ulasan professional tentang siaran tersebut. Sampai bergaduh-gaduh. Ada jugak yang jadi ahli nujum, ramal apa yang akan jadi episod akan datang. Maka akan kedengaran juga suara-suara halus yang menyatakan rasa tak puas hati dengan adegan yang ditunjukkan, tidak kurang juga ada yang teruja nak tunggu episod minggu depan.

Paling tak puas hati, bila tengah-tengah syok nak tunggu klimak boleh plak die suruh tunggu sambungan..grrr..tak puas rasa tengok tanpa klimak.

Oh ya..maksud klimak dalam sastera bahasa melayu adalah  saat paling tegang dalam sesebuah cerita, iaitu dipenuhi dengan konflik dan unsur suspen sehingga membawa kepada pengakhiran konflik.


Entri kali ni sebenarnya bukan aku nak imbas kembali kenangan-kenangan masa kecik dulu..


Sebenarnya..


Sebenarnya...


Sebenarnya Bragon Ball ada 7 bijik semuanya...


Ok. Sebenarnya haritu aku duduk-duduk hujung minggu kat rumah, secara tak tersengaja aku tertengok  cerita dragon ball. Hari ahad pukul 10 pagi kalau tak silap aku. Kalau siapa yang addicted dengan dragon ball mesti tau dalam  cerita ni ada watak Raja Kai. Planet Raja Kai ni memang unik sebab kecik je. Rasanya carrying capacity planet ni tak boleh lebih 100 orang kot.


Planet Raja Kai




Bila tengok planet Kai ni aku teringat stereography photography.

Sebab apa?

Tengok la sendiri






Sebelum

|
|
|
Selepas



Sebelum
|
|
|
Selepas 



Sebelum
|
|
|
Selepas 


Haaa...ade sikit-sikit macam planet Raja Kai kan? Ada kan? Ada kan?!! Bagus...Nasib baik korang cakap ada.Kalau tak mau aku paksa panjat pokok kelapa, nak suruh amik daun kelapa, nak anyam ketupat. Ni semua first time aku buat. Tak ada la nampak superb. Kalau korang nak tengok gambar-gambar stereography yang  lagi super power, korang boleh search sendiri.

Ape? Malas?

Ohh bukan malas, cuma tak rajin...

 Nah kau..! Ni ada link 40 contoh gambar stereography yang awesome..!!

Tengok la puas-puas sampai muntah hijau.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba ni aku nak mintak ampun dan maaf kepada sesiapa yang singgah, baca, komen, jenguk-jenguk blog ini kalau ada sesiapa yang terasa hati atau tak puas hati. Kita sebagai manusia memang mudah nampak kesalahan dan kesilapan orang laen, tetapi kita jarang nampak kesalahan diri sendiri. Kalau ada  kesalahan dari aku, maafkan aku dan tegurlah aku.

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin...Hati-hati di jalanraya, pandu perlahan. Anda mampu mengubahnya

11 comments:

  1. memang den x puas hati kat ekau...banyak doso ekau kat den ni.....

    ReplyDelete
  2. oklah. Dean Dang pn agak comel sbb beliau sengal dlm pemalu

    ReplyDelete
  3. Din ! Selamat hari raya, mintak maaf salah silap, kalo ada trasa ke sepanjang 1 group ngan gue hee.. Tak sengaja semuanya.. Arap dimaafkan..

    p/s : Nice lah entrynya =)

    ReplyDelete
  4. nice picture kot..

    Selamay Hari Raya...

    ReplyDelete
  5. woiii update la oiii...

    mentang nak konvo...

    ReplyDelete
  6. cik mien :
    ko diam boleh?lempang nak?haha

    LPLH :
    haruslah guna..ada gambar abang hensem..hahaha

    Zaren :
    errr...running man da abis download ke belom?

    eykin :
    tenkayu..

    takashi manganji:
    ikut aku bertapa dalam gua, nnt aku ajar

    "mitchie" yusoff:
    coldddd...

    misz sakura:
    errr...aku da lupa la kita sama group apa?

    |-sw33t-dream-|:
    errr...selamat hari raya jugak kot

    blog-tips-kurus:
    henpon masuk air..contact guna pesbuk boleh...hehe

    LPLH: sila diam..aku dah update..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...