Pages

::-Klik Gambar Untuk Magnify-::

Thursday, February 3, 2011

First Day Dapat Kamera

Bile aku hitung balik rasenye baru 3 bulan aku beli kamera DSLR. Macam-macam dah gambar dalam arkib aku. Bile tgk balik gambar-gambar yang ada, aku terbukak 1 fail lama. Fail gambar hari pertama aku beli kamera (kire lame la tu 3 bulan). Tengah ari aku beli kamera, menggigil oo tangan nak bagi duit kat orang kedai tu. Rm1719.00 bertukar tuan. Tengahhari aku beli, petang kawan aku sms "ko da beli blom kamera?hehe..petang ni amik gamba aku maen badminton", dalam ati aku "aik..laju betul mamat ni dapat info" 
Aku tak abes bace manual lagi dah ajak amik gambar dia. Hentam jelah.. Aku baca sepintas lalu manual, mane suis ape bagai semua, petang tu terus g dewan.  

Mase awal-awal aku tak tau lagi nak kawal shutter speed (tak tau pon ape shutter speed sebenarnya). Macam gambar budak ni.. Gegaran di kaki dan tangan tahap parkinson disebabkan penggunaan shutter speed yang lambat.

Ni la antara gambar-gambar yang ok. Yang laen semua gegaran tahap 9 skala Richter.Pape pon korang tengok dan komenlah gambar hari pertama aku dapat kamera. 


aku tgk raket dgn budak ni nak sama tinggi dah

sape ckp pergi gym je boleh ketul2..men badminton pon tgn ketul2

aku tak nampak mane shuttle, korang nampak?


macam menari pon ada aku tgk


lompat si katak lompat...lompat~

-----------------------------------------------------------------------------
Kepada penghantar msg : Ko orang pertama yang aku snap gune kamera sendiri. Masuk blog lagi.. Femes ko dowh..

25 comments:

  1. pergh..cun je walopon first day dpt cam...yg pic bebudak tu,name nye kn,gaye kelam kabot...hehe..nty dylla tunjuk pic kelam kabot dylla...lawak je ble tgk...

    ReplyDelete
  2. weit..camne kawal shutter speed tuh??

    ReplyDelete
  3. dylla : ni yang terpilih je..yang laen semua tak cun..wahaha

    taufiq : kalau benda bergerak laju guna shutter speed laju..kalau yang biasa atau statik kite bleh guna yang lambat atau medium..

    ReplyDelete
  4. dean ambek pic sok banyak..
    kalau xde pape happen la sok..

    hahahah....

    ReplyDelete
  5. hawa mula2 pun camtu gak. hehe.

    ReplyDelete
  6. pergh! antara gambar terawal.. hehhe..
    ada potensi..
    bley pegi jauh.. :D

    ReplyDelete
  7. untuk 1st timer waktu ni, gegaran kau dimaafkan..

    ReplyDelete
  8. LPLH : yelah bos..

    aqeyls : gune canon 1000D..hehe

    hawa : hehe..serupe la kite ye..

    munirah : mula la menabung dari sekarang kalau nak beli..ni beli ni pon gune duet menabung, menabung dgn ptptn..haha

    solihin : potensi kecik je..gambr2 laen semua tak cun

    cik ungu : maafkan kami penunggu gua~maafkan kami penunggu gua~

    ReplyDelete
  9. asal lah skill . da alang alang ade SLR . ;)

    ReplyDelete
  10. ok pa pic ni 1 time guna kira dh ok la..waah best kan dpt pegang dslr sendiri...hua bila plak time aku ni yea hoho :)pasal shutter tu kan cmna erk aku pon tak reti hahaha

    ReplyDelete
  11. mesti sronok kn tgk progress skil amek gbr guna dslr kan kannn~ ^_^

    ReplyDelete
  12. bestnyer ade DSLR..aku guna handphone jer...huhuhu...nak angkat DSLR mahal sangat...

    ReplyDelete
  13. mahal betul..tercekik aku..tpi kalo minat takpe

    ReplyDelete
  14. wahh..gambar..hihi..i love to take pic yang means a lot of things..but still tak tercapai lagi impian tuh..sebab DSLR terlalu mahal..nway nice picture..

    ReplyDelete
  15. wahhh..teringt zaman lampau la ni ye bang...ko pki cmra ape eh?

    ReplyDelete
  16. laa... baru 3 bulan ke memiliki dslr nye?? tp gambar lawa2.. da mcm berbulan2 nye owner.. aiseh.. baos2 ;)

    p/s: dslr..oh..dslr~~~

    ReplyDelete
  17. efa : men hentam je ni..bese2 je pic..wahaha

    yana : seronok sgt..nak plak makin blaja makin banyak benda baru di explore..

    shah : xkesah la pakai handphone je pon..yang penting bleh snap pic yang ada moment kepada kite..hehe

    nazirah : ni hasil menabung..dapat la beli

    naufolah : betul2..esok da tua bleh tgk2 balik pic2 yang memberi kenangan..simpan la duit, nnt bleh beli punye..thanks

    taufiq : ko search internet la

    kamarukom : xde la lampau sangat..baru 3 bulan..haha.. aku pakai canon 1000D

    zaren : xde la lawa sgt pon macam gambar2 ko..menabung~menabung~

    ReplyDelete
  18. huih !
    dengki lah .
    nak beliiii jugak camera slr nii :)

    ReplyDelete
  19. cepat2 beli..kite bleh g shoot sesame..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...