Pages

::-Klik Gambar Untuk Magnify-::

Sunday, February 6, 2011

Hitam Putih Teluk Ketapang

Seminggu lepas semua orang post status tengah hepi kat rumah masing-masing. Aku plak tak balik rumah, sayu jugak la baca status orang laen. Ada plak yang pergi melancong, aku nak ikut tak dapat. Lagi la syahdu, tapi nasib baik la jugak ada coursemates yang seangkatan tak balik rumah. 

Kejadian ni tak dirancang pon sebenarnya. Pada suatu petang yang dingin, gadis-gadis ayu ni call aku "Salam, ada helmet lebih tak? Kiteorang nak pinjam, nak pergi makan sotong celup tepung kat Teluk Ketapang" lalu hati kecilku berdetik "wah..Ini sudah bagus..Boring-boring ni best gak makan sotong tepung"


Dipendekkan cerita, Sampai la kat Teluk Ketapang, tak sampai 10 minit pon kalau nak g dari rumah sewa aku. Kalau orang yang bukan dari Terengganu nak datang Teluk Ketapang ni senang je, cari signboard ke Lapangan Terbang. Confirm sampai kat pantai Teluk Ketapang. Kat sini terkenal dengan makanan laut celup tepung, dari sotong, udang, ikan, ketam pon ada. Selain tu tiap-tiap hujung minggu pantai Teluk Ketapang ni penuh dengan orang datang bersantai kat pantai. Tapi kalau musim monsoon tu tak payah la nak mengada-ngada datang. Waktu monsoon ombak kat sini kuat.. Kalau datang nak tengok ombak boleh la

Gambar sotong dengan udang celup tepung aku dapat amik sikit je dek tak tahan godaan udang dan sotong yang memanggil-manggil. Owh dugaan~ Betul la apa yang En. Tolahah kata "Dalam banyak-banyak photographer ni, jadi photographer makanan paling susah. Kene tahan makan baru dapat rasa makanan"

Lepaih  abis makan depa ajak amik gambaq sat kat waterbreak (eh..apepasal tetibe aku ckp utara ni) 
Korang tengok jela gambar-gambar yang tak seberapa aku amik..

Gadis-gadis Marine Science

Baek punyerr~

Cukup dah kouta aku ni

Sorang dah kene telan dek ombak

tunggu ombak 6 kaki tak sampai, gambr dengan ombak kecik pon cukup la

termenung tunggu ombak

yang ni aku tak tau diorang tengok apa, nampak Duyung Aridinata kot

satu-satunya gambar ada warna untuk entri ni..kali korang ngidam nak makan ABC..hehe


---------------------------------------------------------------------------------
Aku tak kesah sangat tak balik cuti raya cina ni..Sebab hujung bulan dua nak balik, jiran aku nak kawen.. Nak amek gambar orang kawen lagi..Hehehe~

25 comments:

  1. knape ko hitam putihkan? sakit mato den..

    ReplyDelete
  2. tak lawalah amik gambar tanpa kaler..macam orang dulu2 pulak...

    ReplyDelete
  3. sib baek gambar kat atas tu tak kaler..
    kalau x, lagi meleleh aku tgok. hahah..

    ReplyDelete
  4. ABC ABC ABC jugaaaaaak pilihanku .
    hihihi :)

    ReplyDelete
  5. oit, asal itam putih? kedai x cantik ke? hu hu

    ReplyDelete
  6. nasib dean wat itam putih... kalau x, memang meleleh nengok... dh lame tak mkn sotong goreng tepung... damn... ABC tu... nieza jd lapar... hoho..

    ReplyDelete
  7. taufiq : aku memang saje nak kasi ko sakit mata..haha

    cik apple : ni la retro namanye..haha

    solihin : aiseh..tgk gambaq last tu tak meleleh ke?

    sarah : esok boleh pi beli ABC..hehe

    batu melukut : gambar yang xcantik

    nieza : memang xnak kasi nieza meleleh..kang takut kempunan plak..hehe

    ReplyDelete
  8. B&W ni cantek! 2 gambar pertama tu menyerlah kn..wah,berestetika lah gambar anda nih!

    ReplyDelete
  9. pic last buat nak mkn ABC pulak :D

    ReplyDelete
  10. lawa la gmbar..hehe.. ak try gak nk amik gmbr ombak ni.. tp kurang dapat ygn tinggi..hehe

    ReplyDelete
  11. fuh terliur tengok abc..

    gambar ombak lawa..

    ReplyDelete
  12. tetibe je teringin ABC...ada jugak si line putih hitam tu..kate tak suke gambor.. =)

    ReplyDelete
  13. cik ana tgh mkn abc ni ^^
    sedap3!!! hihi

    recent post : |kenal mohsen namjoo???|

    ReplyDelete
  14. wahhh..!! celup2 tepunggg.. febret duhhh.. abc sexyyyyy... hehehe..

    keep it up bro.. 'photolover' aite..? :)

    ReplyDelete
  15. cantiknye ABC tu
    syg pulop nk mkn..hehe
    My Recent Post: Contest Senyum Tak Nampak Gigi

    ReplyDelete
  16. bro...thumbs up to all your pics. nice B&W...

    ReplyDelete
  17. ice cream tu sgt menggiurkan..dem!


    oke nnt soh ujang bli dslr cpt² buat bisnes fotografer jugak..weehuu~ =P

    ReplyDelete
  18. pandainya snap gambar!!! siyez jeles...waaa nak kamera dslr satu boley? hihi;P

    yang ombak tu memang smart! dan err abc tu memang nampak makin cedap macam incik tolahah cakap tu ...:)

    ReplyDelete
  19. Hanna : jom g makan ABC

    Naz : tq. bese2 je..errr..berestetika tu ape?

    Nurr Kasih : hehe..makan jangan tak makan

    famjad89 : tq..bese je pon. cari kat area yang ada pemecah ombak la.bleh dapat yang macamni

    nabila izyani : kalau terliur cepat2 cari abc..nanti kempunan plak..hehe

    wanmardziyyah : haha..die suka ke tak suke memang gambar dia akan masuk

    anamizu : waaa..post sini ABC tu..hehe

    taufiq : aku ade spek 4d

    arif : tq..

    pinky : yes..i'm a photolover..haha...jom g makan abc

    Nasuha Salleh : eh..ade plak syg nak makan..cair la nanti

    bobiedanbad : tq2..amik suke2 je pon..

    YanaMIB : cepat2 suruh ujang beli..nanti boleh ajak die g amik gambar

    Ujang : ko kawen nanti aku amik gambar ko

    miss yaty: baru je blaja amik ni..bese je gambar banding encik tolahah tu..huhu

    fyna : thanks..bese je pic

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...