Pages

::-Klik Gambar Untuk Magnify-::

Wednesday, December 1, 2010

Kucing Oh Kucing



Kalau dulu aku ade letak entri pasal Civet Cat, kali ni aku nak tunjuk cat yang keluarga aku gemukkan kat rumah pula.
Dulu kucing ni hampir mati disebabkan oleh seekor kucing jantan matang jiran yang cemburu dengan anak kucing ni..
Dada die kene gigit, agak teruk la kecederaan beliau, bernanah sampai berlubang dada..
Buang nanah die, lepas tu letak minyak gamat.
Alhamdulillah la lame-lame kucing tu sembuh..
Membesar dengan gemuk dan comel..
hehe..
Gambar-gambar mase dia sakit entah letak mane tak jumpe.
Yang ade gambar mase balik raye aji..

First time bergambar mata silau kot, kuyu je mate

Da dua tiga kali amik gambar, die da ok dah..
Boleh bukak mate sambil buat gaya macho

Tabiat makan die ni pelik sikit..
Sume die sapu, dari ulat, cicak, coklat, biskut, lempeng, jeli..ye jeli pon die sebat

Kalau nak tido die mesti nak gesel-gesel kat kaki..
Yang selalu jadi mangsa kaki abang aku..

Ni la mak die..
Maaf la gambar agak lucah..haha
Sebelum beranak dulu ekor die ni cantik, kembang je..
Lepas beranak jadi macam kucing yang laen..
Tapi anak bulu badan anak die plak yang kembang..
Menurun kat anak die la kot bulu kembang tu..

p/s: Jangan tanye kenape aku cerita pasal kucing aku..
Sebab aku pon tak tau kenape
Rindu kat kucing kot..haha

8 comments:

  1. kucing tino kelabu ni same dgn kucing kat umah aku.. ko curi ke...

    ReplyDelete
  2. LPLH:suke-suke ko ckp kucing ko..ak bela dari baby lagi..ade org buang

    CM:upload la gmbr kucing cik madu

    ReplyDelete
  3. ehem

    agak2..ade tak anak kuceng yang tak digunakan..hehehehehe..bolelah hulur2 derma pd sy ye.. =p

    done exchnge link! thanks ^__^

    ReplyDelete
  4. anak kucing tak digunakan??akan dimaklumkan kalau ade..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...