Pages

::-Klik Gambar Untuk Magnify-::

Wednesday, December 29, 2010

Main Di Kebun Getah

Tajuk entri nak gempak, jangan risau blog ni tak ada unsur 18sx. Pada yang harap nak tengok gambar pelik-pelik lepas bace tajuk entri aku mintak maaf la sebab dah hampakan korang. haha.. Gambar-gambar ni aku amik kat kebun getah bapak aku. Lepas duduk kat umah tido, mkn, tengok tv, berguling keliling rumah sampai bosan, aku buat keputusan nak amik gambar kat kebun. Perjalanan yang penuh berliku dan mengambil masa 2 hari tidak mematahkan semangat aku yang berkobar-kobar (ok tu tipu, 5 minit je kot nak g kebun). Hasilnya korang boleh tengok kat bawah ni. Agak-agak tak jelas klik je kat gambar, nanti gambar tu magnify. Tapi hasilnya tak la macam photographer, sebab aku cuma photolover..haha

satu labah-labah cuba panjat pokok~

ni pokok yang belom ditoreh

seorang cikgu yang tgh ajar pokok getah

selepas terluka pokok mengeluarkan susu dutchlady getah

susu yang tak boleh diminum tapi boleh dijual

ni..ni..err...rumput

ni kerengga

ini..errr...ape name binatang ni..lupe la

mase kecik-kecik aku panggil ni rumput ulat bulu..

ni plak adik aku yang last, ngengade nak ikut..bawak jela

29 comments:

  1. hehe..cantik ar gmbo..hehe..nnti nak photshoot leh la pgl kan..huhu

    ReplyDelete
  2. bese2 je gambar ni..bile nak photoshoot??bgtau je..hehe

    ReplyDelete
  3. hoho nice pic lah..suka..suka..sy follow ye

    ReplyDelete
  4. tq canmca..follow ler..xd sape nak mrh..gheee

    ReplyDelete
  5. gambar kerengga tu ptot tuka caption kot. sebab kerengga tak nmpak sgt.. teheee~

    btw, hensem adik. available lagi tak..? hahahaha

    ReplyDelete
  6. anaeeim: aku pon paling suke labah-labah tu

    luvpinkja: mule-mule nak letak caption name pokok..sebab tak tau pokok ape..letak caption kerengga jela..hehe...yeke hensem??err..hensem lagi abang die kot..haha

    ReplyDelete
  7. hahah. nama pokok tataw, kerengga jadi mangsa :P

    ye. abg yg perasan hensem..!

    ReplyDelete
  8. ni la yang orang ckp "pokok punye gambar, kerengga dpt nama" haha..
    abang die mmg xhensem sebenarnya, tapi cikgu kat sek dulu ckp manis 2 ade..=P

    ReplyDelete
  9. nice2!! x pernah terfikir dek akal nk photoshoot kat kebun getah.
    nanti aku kawen, aku tempah kebun bapak ko eh. hehe

    ReplyDelete
  10. cik ina: bleh je..dtg la gemas..ari 2 ade cdg nak shoot gambar abg kawen kat kebun getah gak..tapi die xnk..penat katenye

    ReplyDelete
  11. suka pic yang pertama and yang getah nak turun ke bawah tu huhuhu.. cantik gila.. good job.. :)

    ReplyDelete
  12. tq ain..ni pon tergopoh2 snap ni..sbb g kebun 2 sebenar nak petik cili..hehe

    ReplyDelete
  13. salam kenal,

    cantik pulak ..
    kebun getah dalam camera yek

    ReplyDelete
  14. as salam..
    er..tu bukan rumput.tu spesisi pokok semalu ;)
    komposisi yang menarik.suka :)
    ni pertama kali saya tengok orang snap kat pokok getah. kalau ada pokok getah2 yang dah mati, snap tu pun cantik juga.suka tengok ranting2 pokok yang dah mati ni. pelbagai aneka biasan reputnya.

    ReplyDelete
  15. ...: spesis semalu??tpi tak ade ciri2 semalu langsung..ciri2 kemuncup ade la sket..pokok getah mati tak ade..ni sume pokok baru..dlm 7taun usia pokok getah ni

    ReplyDelete
  16. nice larh gambo2 nie... cantik view kat kebun getah... ngeh3x..

    ReplyDelete
  17. jgn puji lebih..nnt lobang idung jadi beso kene puji..haha

    ReplyDelete
  18. masa kecik2 dlu aku slalu bunuh labah2 yg kt atas skali tu..
    kejam btol.. huhu...

    ReplyDelete
  19. aku xbunuh labah-labah..tp aku tangkap spider y kecik buat maen lawan spider..pendek tol akal mase bdk2

    ReplyDelete
  20. nice pic...suka la...photograhy ka?hoho :)btw cmna wat pic leh zoom tu?cntik :-)

    ReplyDelete
  21. Ya Allah..nice captured..
    nurul suke all those pictures:)

    u got talent:)

    ReplyDelete
  22. efa: kat entri ni ade link tok tutorial nak zoom
    http://anaksalam.blogspot.com/2010/12/floral.html

    nurulbadiah: terima kasih..tak seberapa pon bakat yang ada ni..ni pon baru blaja capture gambar

    ReplyDelete
  23. byk picture yg best shoot...nice!

    ReplyDelete
  24. nasiruddin: bnyak lucky shoot ni..hehe

    ReplyDelete
  25. nice pic. photographer rupanya =)

    ReplyDelete
  26. wah semakin matap yer gambar2nyer..pasni photoshoot kat mana lagi?sawah padi dah pi?hehe..

    ReplyDelete
  27. cik epal: bese2 je pic...

    cik ana: blik ari 2 igt nak shoot sawah..xsempat..lgpon padi baru nak idup..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...