Pages

::-Klik Gambar Untuk Magnify-::

Monday, January 31, 2011

KRISIS MESIR. BERDOALAH KESEJAHTERAAN MEREKA

Rasanya ramai yang sudah tahu bagaimana keadaan di Mesir sekarang. Keadaan menjadi huru-hara, balai polis pon kene bom. Sama-sama la kite berdoa bukan untuk rakyat Malaysia yang ada kat sana je, tapi untuk semua umat Islam yang ada kat sana. Kalau boleh buat la sembayang hajat untuk kesejahteraan saudara-saudara kita 

 sumber gambar : http://ariffshah.com 


If you know anyone in Egypt, please pass this on to them. To bypass government 
blocking of websites, use numerical IP addresses: Twitter ”128.242.240.52” Fb ”69.63.189.34” Google ”172.14.204.99”. A French ISP offers free dial up internet access ~ +33 1 72 89 01 50 Login password: toto. Please pass this on and share.

-Akmal Aziz, Mansoura University, Egypt-
 sumber : http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/2011/01/announcement-0454am-gmt-2-egypt-3112011.html#comments


aku tak pasti samada internet kat sana disekat terus atau laman web popular je yang kene blok. Sila maklumkan pada kawan-kawan disana tentang maklumat ni. Copy numerical IP address, paste diruang url, tekan enter. Automatik akan pergi ke laman web tersebut. SILA MAKLUMKAN KEPADA RAKAN-RAKAN ANDA DISANA 



ni link tentang apa yang berlaku disana sekarang ni:

What's Happening in Egypt Explained 

yan 

19 comments:

  1. kenape erk?..sy xthu lak,huhu2...

    ReplyDelete
  2. semoga mereka selamat disana
    aminn..

    ReplyDelete
  3. saya harap suami saya baik2 sahajaaa , walaupun saya tak tahu yang mana satu suami saya T.T

    ReplyDelete
  4. semoga semua mereka di sana dipermudahkan. solat hajat juga utk mendoakan keselamatan mereka.

    ReplyDelete
  5. sepupu sy pun bljr kat sana.22 jan lps dia blik m'sia sbb winter break.time tu krisis blum jadi lg kan?so skrg ni rasa lucky sgt sbb dia mmg ada kat sini.tak tau nanti blik msk sem 4,perlu d'delay kan blik atau x.klu keadaan x reda lg,tpaksa blik delay.kesian tgk student kat sana.gomen ni nak tunggu smp bila baru nak amek tindakan!!

    ReplyDelete
  6. aihhh.. nape nih...? nape nieza tak tau langsung nih... adehh..T_T

    ReplyDelete
  7. mudah-mudahan semuanya akan baik2 saja.. insyaAllah...

    ReplyDelete
  8. semoga semuanya selamat..
    dunia sekarang....huhuhuhu

    anyway, nordeng gileeee..hahahaha.. :p

    ReplyDelete
  9. senydream : dari apa yang dibaca rakyat Egypt xpuas ati dengan presiden Hosni Mubarak. nak terangkan panjang sgt plak.elok baca sendiri :)

    nabila izyani : begitu la hendaknya..amin

    nelly : kita doakan kesejahteraan mereka

    ujang : mintak2 mcm tu la

    pat!hing : berdoa la untuk semua umat islam kat sana

    nurr kasih : betul2..solat hajat sekali

    wanie m'nJ : update kate da ade yang berurusan dgn gov. jangan bersangka buruk, kan Islam tidak digalakkan bersangka buruk :)

    fatin : takut2 pon kene tolong doa

    nieza : kat blog kan da banyak sebar pasal ni

    solihin : insyaAllah

    nurulbadiah : insyaAllah

    taufiq : dugaan dunia. semoga semua selamat

    ReplyDelete
  10. banyak dah baca entry pasal ni . harap2 diorang selamat je . =')

    ReplyDelete
  11. ferra : biar ramai2 buat entri pasal ni biar ramai orang tau perkembangan terkini.

    ReplyDelete
  12. semoga diorang selamat hendak nya . dan harap2 kerajaan malaysia cepat bertindak .

    ReplyDelete
  13. kesian dgn fmly y menunggu kt umah ;( hope dorg cepat bw balik mereka ke m'sia..

    ReplyDelete
  14. sarah : dgrnye kapal terbang tentera tgh tunggu kebenaran untuk mendarat kat sana..

    cik yuki : betul..mmg kesian..diorg semua mesti tgh risau..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...